Företagets namn: Fontana Food AB
Bolagsform: Aktiebolag
Organisationsnummer: 556251-0734
Telefonnummer: 08 448 71 00
Besökadress: Studiovägen 6, 135 48, Tyresö, Stockholm
E-post: info@fontanafood.se

Allmänt

Vi reserverar oss för eventuella fel i artikel- och prisinformationen och förbehåller oss rätten till prisändringar utan föregående avisering.  Får ni problem med er beställning kan ni ringa oss på telefon 08 448 71 00. Våra telefontider är måndag - torsdag 08.00-17.00 & fredag 08.00 - 16.00. Ha ditt beställningsnummer till hands när du ringer till oss.

 Priser

Våra priser anges i svenska kronor (SEK) och är inklusive 12 % moms. Företagskunder kan välja att se priserna exklusive moms. Privatkunder kan välja att se priserna inklusive moms.

Giltighetstid och fel i publicering

Vi reserverar oss för prisjusteringar, felaktigheter inom prissättning, lagerförändringar och eventuella tekniska fel på webbplatsen, webbläsaren, nätverk och servrar. Vi förbehåller oss rätten att korrigera produkttexter, bilder och priser som skrivits eller tryckts felaktigt på webbplatsen eller i tryckt material. Vi reserverar oss för att vissa varor kan utgå eller slutförsäljas.

Beställning

För enklast och snabbast hantering rekommenderar vi att du beställer via hemsidan. Om du trots detta vill beställa via telefon eller e-post kan du nå oss på telefonnummer 08 – 448 71 00 eller via e-postadressen order@fontanafood.se.

Det är viktigt att du under ”personliga uppgifter” i kassaflödet fyller i både korrekt telefonnummer och e-postadress så att vi på smidigaste och enklaste sätt ska kunna ta kontakt med dig vid behov.

Om någon produkt skulle vara slut förbehåller vi oss rätten att byta ut den mot en likvärdig vara. OBS! Det är mycket viktigt att du alltid kontrollerar dina person- och leveransuppgifter så de är korrekta innan beställning.

Om du har angivit felaktiga uppgifter kommer vår leveranspartner inte kunna leverera din beställning och paketet kommer då gå i retur. Fontana Foods ansvarar då inte för paketet.

Bekräftelse

När vi har mottagit din beställning skickar vi en bekräftelse med information om din order till den e-postadress som du har angett i beställningen. Det är viktigt att du alltid sparar din bekräftelse då det underlättar om du skulle behöva kontakta kundservice.

Frakt / Leverans

Priserna för leverans är:

MyPack Collect (1-2 presentlådor) Leverans till Postens närmaste utlämningsställe eller DHL Service point. 69 kr


MyPack Home (1-2 presentlådor) Hemleverans till din ytterdörr eller vid porten. Avisering sker via sms eller telefon. Du kan då välja leveransdag och ungefärlig tidpunkt (inklusive kvällstid på vissa orter). Lokala tidsbegränsningar förekommer.89 kr

Standardleverans (3-19 presentlådor) 175 kr

20+ presentlådor: fri leverans

Beställningar över 3 presentkartonger levereras med speditör direkt till din beställningsadress. Normal leveranstid är 3-5 bankdagar.

Köp/betalning

På fontanafriends.se kan du betala med kort samt beställa mot faktura.

Avgift för kortbetalning: 0 kr.
Kortbetalning kan göras med Visa eller Mastercard. Betalningen sker krypterat i samarbete med vår betalningsleverantör Stripe.

Avgift för fakturabetalning: 0 kr (vid betalning inom 14 dagar) eller 29kr (vid betalning i slutet av nästföljande månad).

Faktureringen sker via Klarna. För att betala mot faktura måste du uppge ditt personnummer. En faktureringsavgift på 29 kronor tillkommer om du väljer alternativet att betala fakturan i slutet av nästföljande månad. Vid utebliven betalning går ärendet över till Klarna.

Sekretesspolicy

Vår webbutik är lagrad på Shopify Inc. De tillhandahåller oss med en nätbaserad e-handelsplattform som låter oss sälja våra produkter och tjänster till dig. Dina personuppgifter får endast användas av fontanafood.se och kommer inte att lämnas ut till tredje part. Vi behandlar dina personuppgifter enligt gällande bestämmelser och lagstiftning.  Kortuppgifter hanteras av vår samarbetspartner Stripe. Fakturauppgifter hanteras av Klarna.  

Våra samarbetspartners följer gällande branschstandard och skyddar känsliga personuppgifter såsom kortnummer med kryptering. Du har alltid rätt att delges den information vi har lagrad om dig och att få den raderad om den är felaktig eller irrelevant. Om du önskar göra detta kontaktar du vår kundtjänst.

Ångerrätt

Enligt distans- och hemförsäljningslagen utgår det ingen ångerrätt på livsmedel. Mer information hittar du på konsumentverkets hemsida.

Om du inte är nöjd med din beställning, vänligen kontakta vår kundtjänst så vi kan hjälpa dig.

Falska beställningar

Alla falska beställningar och bedrägerier polisanmäls.

Reklamation

Är du missnöjd med din vara? Vänligen kontakta oss senast sju arbetsdagar efter att du har mottagit din leverans. Kontakta oss antingen på info@fontanafood.se eller per telefon 08 448 71 00 så hjälper vi dig.

Åldersgräns

Fontana & Friends tillämpar en 18-årsgräns vid beställningar.

Force majeure

I händelse av krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighetsbeslut, uteblivna leveranser från underleverantörer, fördyrande omständigheter eller därmed jämförbara händelser utanför vår kontroll, vilka inte skäligen har kunnat förutses och vilka påverkar ingångna avtal från vår sida samt gör att vi inte kan hålla nämnda avtal, kan något av detta utgöra grund för att vi befrias från våra förpliktelser att fullgöra nämnda avtal. Vid eventuell tvist följer vi Allmänna reklamationsnämndens rekommendationer.